In Norvegia se vor vinde 200 de exemplare din noul numar al revistei Charlie Hebdo: liderul Consiliului Islamic este nemultumit

Situatia din Franta inca se afla in atentia norvegienilor. Narvesen a anuntat astazi ca va vinde 200 de copii din revista saptamanala Charlie Hebdo. Exemplarele vor ajunge in Norvegia la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare.

In acelasi timp, liderul Consiliului Islamic din Norvegia critica noua coperta a revistei Charlie Hebdo, care intruchipeaza in mod satiric profetul Mohamed plangand si tinand in mana o foaie pe care scrie „Je suis Charlie” (Eu sunt Charlie). Decizia redactorilor sefi de la Charlie Hebdo de a publica un numar cu o astfel de coperta a fost criticata de unii jurnalisti norvegieni, de asemenea.

Ar trebui sa ia in considerare faptul ca multi oameni se simt atacati, hartuiti si ca tinta unor batjocori. Dar este o decizie editorial: daca sa publici sau nu astfel de desene”, a declarat Mehtab Afsar, liderul Consiliului Islamic din Norvegia.

Prima pagina a noului numar din Charlie Hebdo contine cuvintele: „Tout est pardonne!”, care inseamna „Totul a fost iertat!”.

Afsar a mai spus ca el nu crede ca musulmanii in general vor sa limiteze libertatea de exprimare. El a spus insa ca libertatea vine la pachet cu responsabilitati.

Si musulmanii pot, tot in numele libertatii de exprimare…sa-si spuna punctul de vedere despre cum nu sunt de acord cu diferite caricaturi ale Profetului. Nu despre asta este, pana la urma libertatea de exprimare?”, a mai precizat Afsar.

Si liderul crestinilor din Norvegia si-a exprimat rezerverele in privinta noului numar al revistei Charlie Hebdo si totodata nemultumirea fata de decizia jurnalistilor norvegieni de a o reproduce.

Miercuri, in Franta au fost puse in circulatie 1 milion de numere din revista Charlie Hebdo. Ele s-au vandut aproape imediat ce au ajuns in punctele de distributie.

A consemnat Lidia Rusu 

Surse: www.thelocal.no/ www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *