In Norvegia incepe constructia unui parc despre vikingi

Peste patru ani, pe coasta de sud-vest a Norvegiei, mai exact în Karmoy, va fi gata cel mai mare parc despre vikingi din întreaga lume. „Nu există niciun astfel de parc în lume deocamdată”, a declarat Odd Erik Salvesen, coordonatorului proiectului.

Parcul îi va duce pe turiști înapoi in timp 1.000 de ani pentru a afla mai multe despre viața vikingilor. Vizita va fi una interactivă, iar parcul va fi organizat pe mai multe zone tematice. Vor exista zone cu natură sau pădure, precum și un sat viking și o piață specifică.

Organizatorii au luat în considerare mai multe zone pentru a construi parcul, iar majoritatea sunt în apropiere de Karmoy. Managerul și-ar dori ca parcul să fie realizat în satul Fosen, acolo unde trăiesc doar 250 de oameni.

Unul dintre principalele motive pentru care parcul ar trebui ridicat aici ar fi proximitatea față de autostrada E39. De asemenea, în vecinătatea satului Fosen există și Centrul Istoric Nordvegen, acolo unde puteți vedea deja cum trăiau vikingii acum 100 de ani.

Estimările arată că realizarea parcului va costa 350 de milioane de coroane și că el va fi deschis în 2017, dacă totul va funcționa conform planurilor. „Turiștii care vin în Norvegia se pot bucura de natură, iar vikingii reprezintă un subiect de interes. Este vorba de o combinație foarte bună”, a mai spus Salvesen.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *