In Norvegia, bronzul de solar ar putea fi interzis!

Institutul National pentru Cercetari in domeniul sanatatii cere interzicerea utilizarii solarului in Norvegia, pe motiv ca foarte multi oameni mor de cancer de piele in fiecare an in aceasta tara. Cercetatorii spun ca norvegienii aleg solarul, intrucat nu se pot bronza in mod natural din cauza conditiilor meteo specifice acestei tari. 
Institutul Norvegian pentru Sanatate Publica a trimis Ministerului Sanatatii un raport care arata ca anual, 300 de oameni mor din cauza cancerului de piele in Norvegia.
`Sunt ingrijorat. Aceasta este o metoda de impiedicare a aparitiei cancerului de piele. Daca sa informam oamenii despre riscurile la care sunt supusi nu e suficient, trebuie sa ne gandim la restrictii. Ar trebui sa se discute despre interzicerea solarului`, a declarat Per Magnus, din partea Institutului Norvegian pentru Sanatate Publica.


In luna ianuarie, de exemplu, in Norvegia exista doar sase ore de lumina. Asa ca localnicii se indreapta catre metode alternative de bronzat in saloanele specializate.

 
`Avem o cultura in ceea ce priveste bronzatul in Norvegia. Oamenii stiu despre aceste pericole, dar cred ca solarul ii poate ajuta sa se bucure de raze artificiale`, a mai spus Magnus.

Insa, avand in vedere reactiile norvegienilor din mediul virtual privind aceasta problema, Institutul National va avea de furca daca vrea sa interzica solarul.

 
`Acesti glumeti din Guvern ar trebui sa se mute in Coreea de Nord`, a scris Per Nakkim pe pagina de Facebook a unui ziar norvegian cand a citit stirea despre posibila interzicere a solarului.
Si nu este singurul care s-a aratat nemultumit. `Nu interzicerii! Avem destule lucruri interzise! Lasati oamenii sa-si asume responsabilitatea pentru sanatatea lor!`, a scris Gina Baumeyer, tot in mediul virtual.

Daca in Norvegia s-ar interzice utilizarea solarului, atunci aceasta tara s-ar alatura Braziliei si Australiei, acolo unde deja a fost aplica aceasta regula de interzicere a utilizarii solarului de catre localnici.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *