In Norvegia a fost gasit un rechin care cantareste…10 tone!

Zilele trecute, pe coasta de nord a Norvegiei a fost descoperit un rechin de 10 tone mort. Este vorba de cel mai mare rechin care a fost găsit vreodată pe teritoriul norvegian. Creatura a fost zărită de echipajul unui feribot. La momentul respectiv, rechinul plutea în derivă, în vestul insulei Ylvingen, pe coasta din apropiere de Helgeland.

Rechinul a fost scos din apă, iar mai apoi a fost dus pe cea mai apropiată insulă. Asta au făcut căpitanul Torleif Ludvig Olsen și cei din echipajul său. Pentru că era noapte, bărbații nu au putut estima în primă instanță care era dimensiunea rechinului.

Era în jur de 11 seara și era întuneric. Ne-am uitat la el și am văzut că era lung de circa 12 metri. Am ghicit că avea în jur de 10 tone. În mod neoficial se spune că acum câțiva ani ar mai fi fost prins un alt rechin uriaș, de 13,7 metri, dar nu se știu mai multe informații despre el, a declarat Torleif Ludvig Olsen.

A fost foarte greu să-l mutăm dintr-un loc în alt. Rechinul s-a prins în niște plase de pescuit. Cred că era mort de ceva timp, a mai spus căpitanul. El a mai precizat că autoritățile ar trebui să scoată ficatul creaturii, pentru ca mai apoi să-l arunce în mare.

Rechinul-pelerin este al doilea ca mărime după rechinul-balenă. De asemenea, rechinul-pelerin mănâncă numai organisme marine și este inofensiv pentru oameni. Ficatul unei asemenea creaturi poate cântări până la un sfert din întreaga greutate a rechinului.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *