In nordul Norvegiei vor circula taxiuri trase de caini

Unul dintre cele mai nordice aeroporturi din Norvegia a început să beneficieze zilele trecute de un serviciu inedit: taxiurile cu sănii trase de câini!

Deja a avut loc prima cursă oficială pentru doi pasageri. Aceștia au plecat miercuri dimineață de pe Aeroportul Kirkenes către Hotelul de zăpadă Kirkenes cu o sanie trasă de câini. Drumul a durat aproximativ 45 de minute.

A fost o idée fantastică”, a declarat Ronny Ostrem, patronul hotelului și totodată cel care a avut această idee. „Pe drum înapoi am văzut sute de reni și, pentru că mergeam spre sud, am avut soarele bătându-ne chiar în față”, a mai spus Ostrem.

Pentru lansarea serviciului, care, de altfel este primul de acest fel din Norvegia, hotelul a trebuit să-și ia măsuri de precauție, a avut nevoie de aprobare din partea municipalității și a trebuit să se încadreze într-un program referitor la mișcarea renilor.

Sperăm că în câteva săptămâni vom putea oferi acest serviciu exclusiv de la aeroport direct la hotelul nostru de zăpadă și va fi un tip de taxi pentru toată lumea”, a continuat Ostrem.

Bărbatul a mai precizat că speră să încurajeze turismul în zonă prin serviciul pe care l-a implementat.

O călătorie cu un astfel de taxi nu va fi ieftină, însă. Ea poate ajunge chiar până la 2.000 de coroane.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *