In Hedmark si Telemark, soferii par sa nu mai vada elanii pe sosele si intra direct in ei: problema este una mult mai ampla

Semnele rutiere care indică faptul că șoferii trebuie să încetinească în anumite zone, pe motiv că există elani în acea regiune, aproape că sunt nefolositoare. Ele nu previn anumite accidente. Mai ales în Hedmark și Telemark.

În perioada 2008-2013, circa 4.700 de elani au fost uciși, în urma accidentelor de mașină. Se pare că șoferii nu încetinesc atunci când văd animalele în fața lor, chiar pe șosea sau pe stradă.

Semnele rutiere ar trebui să le transmită șoferilor să încetinească, dar se pare că în realitate nimeni nu face asta”, a declarat Rolf Sevendal, din parte autorităților.

Conduci pe o porțiune de drum unde există semne ce indică faptul că s-ar putea să apară elani, dar nu vezi propriu zis animalele. Apoi conduci de încă zece ori pe acolo și tot nu vezi elani. Conduci de douăzeci de ori și nimic. Apoi efectul semnelor rutiere dispare”, a explicat Rolf Sevendal.

În plus, autoritățile mai spun că o altă problemă este aceea că semnele ce indică faptul că s-ar putea să apară elani pe șosea au început să fie furate. De exemplu, în 2014, în Telemark s-au înregistrat din ce în ce mai multe semne furate. Iar polițiștii arată cu degetul în special către cupluri germane care străbat Norvegia în lung și-n lat, ocupându-se doar cu sustragerea semnelor și apoi vânzarea lor. De exemplu, în 2001 s-a raportat faptul că un  german și-a construit o masă numai din semne care indicau faptul că prin anumite zone s-ar fi anunțat elani.

Anumiți șoferi consideră însă că autoritățile mai bine ar tăia copacii din apropierea șoselelor, pentru că astfel ar putea vedea mai bine dacă se apropie animalele.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *