Iata o idee de afacere in Norvegia: un kilogram de morcovi costa aproape cat un gram de aur de 12 karate

Cei mai scumpi morcovi pe care cineva îi poate găsi în Norvegia sunt cultivați în Bergsdalen. Un kilogram de morcovi costă aici 100 de coroane, adică aproximativ 16 dolari. Însă producătorii abia fac față cererilor venite din partea restaurantelor.

Ragna Lid și Arnfinn Troen sunt un cuplu. Ei produc cei mai gustoși morcovi din întreaga Norvegie, iar restaurantele și hotelurile se bat practic pentru morcovii lor.

Legumele și căpșunile cresc mai greu aici decât în altă parte, a precizat Ragna, spunând totodată că unul dintre avantajele zonei este acela că Bergsdalen se află la 500 de metri deasupra nivelului mării.

Sezonul căpșunilor s-a terminat, însă cuplul produce cu multă atenție și grijă morcovi de diferite culori și dimensiuni. Cumpărați en-gros, acești morcovi costă peste 70 de coroane, însă un kilogram se poate vinde și cu 100 de coroane, adică de aproape 10 ori mai mult față de morcovii normali.

Suntem dependenți de localnici care să aibă oferte de acest tip. Este vorba despre cum putem urmări persoanele care ne pot oferi produse deosebite. Dacă ne livrează ce avem nevoie, atunci un astfel de producător poate avea o adevărată producție, a menționat Hanne Frosta, proprietarul restaurantului Hanne pa Hoyden.

Cu toate că morcovii pe care îi produc se vând la un preț destul de ridicat, Ragna Lid spune că profitul este totuși mic, luând în considerare toată munca de care este nevoie.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *