Iata cateva schimbari ce vor avea loc in Norvegia in 2015

Începând cu Anul Nou, în Norvegia vor avea loc o serie de schimbări: va fi mai ieftin să cumpărați o mașină la mâna a doua sau o mașină-hibrid. Însă dacă veți vinde casa, atunci trebuie să faceți acte pentru toate renovările care au avut loc în casă.

De asemenea, va avea loc și o altă schimbare: de la 1 ianuarie 2015 va fi legală organizarea turneelor de poker. Însă și pentru asta există câteva reguli. Pentru intrarea în joc nu se va putea plăti mai mult de 1000 de coroane, iar potul maxim nu are voie să depășească 10.000 de coroane. Parlamentul va adopta această lege chiar de Anul Nou, între 2014 și 2015.

Însă Parlamentul a adoptat deja câteva măsuri pentru anul ce vine. Cea mai controversată dintre ele nu va fi aplicată însă înainte de 15 martie 2015. Pentru o pungă din plastic, pe care o folosiți la cumpărături, veți plăti 1,5 coroane. Asta înseamnă că dacă veți cumpăra cinci pungi din plastic pe săptămână, veți plăti încă 250 de coroane pe an. Utilizarea pungilor din plastic este o măsură prin care se dorește reducerea gradului de poluare, având în vedere că Norvegia este foarte implicată  în lupta împotriva poluării pe plan internațional .

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *