Iata care sunt cei mai bogati oameni ai Norvegiei: chiar si cei mai bogati romani par saraci in comparatie cu cei mai instariti norvegieni

În Norvegia a fost publicat topul celor mai bogați 400 de oameni din această țară. Iar surprizele nu sunt puține. Cel mai bogat om din Norvegia este John Fredriksen, care are în cont circa 120 de miliarde coroane, echivalentul a 16 miliarde de dolari. Este pentru prima dată când un norvegian reușește să aibă o avere de peste 100 de miliarde de coroane.

În doar un an, Fredriksen a mai adăugat 12 miliarde de coroane (1,9 miliarde de dolari) la averea personală.

1411637073_john-fred-1

Mai bine de jumătate din banii lui Fredriksen sunt investiți însă în diferite companii norvegiene.

Pe locul al doilea în top se află cel supranumit „regele hotelurilor”. Este vorba despre Olav Thon.

În lupta din domeniul alimentației, se pare că Johan Johansson a câștigat în fața lui Odd Reitan, cel cunoscut drept „regele supermarketurilor”. Anul trecut, Johansson era pe locul al cincilea, dar a reușit să ajungă în 2014 pe locul al treilea.

Când vine vorba despre cea mai bogată femeie din Norvegia, ei bine, ea este Helene Odjell. Se află pe locul al 18-lea și are afaceri în industria petrolieră. În prezent, Odjell are o avere estimată la 6,5 miliarde de coroane (1 miliard de dolari) și deține Odjell Drilling.

În total, cei mai bogați 400 de oameni din Norvegia au averi cumultate de 943 de miliarde de coroane (147 de miliarde de dolari).

În România, cei mai bogați oameni au avut averi însumate de 21,5 miliarde de euro, adică circa 172 de miliarde de coroane. Asta inseamnă că cei mai bogați norvegieni au de aproape patru ori mai mulți bani față de cei mai bogați români. Însă trebuie să facem precizarea că pentru 2014, în România nu s-a făcut încă topul românilor cu cele mai mari conturi. Așa că am luat în calcul averile din 2013.

Iar în România, în 2013, cel mai bogat român a fost Ioan Niculae. Averea acestuia s-a ridicat la 1,7 miliarde de euro, adică aproximativ 14 miliarde de coroane. Comparativ cu cel mai bogat norvegian, Ioan Niculae pare foarte sărac, având în cont de aproape 10 ori mai puțini bani.

Surse: www.thelocal.no și www.capital.ro

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

5 Responses to Iata care sunt cei mai bogati oameni ai Norvegiei: chiar si cei mai bogati romani par saraci in comparatie cu cei mai instariti norvegieni

 1. Chilat olimpia maricela spune:

  Bv lor … Oricum Norvegia e o tara buna .. Au o inima de aur .. D-zeu sa ai ajute

 2. Chilat olimpia maricela spune:

  Intrasevar cea mai bogata , dar si cei mai buni oameni .. Stiu sa respecte … Eu iubesc Norvegia 🙂

 3. gica contra spune:

  Nu mai publicati articole de-astea…la cat sunt de invidiosi romanii se apuca de furat si mai mult numai sa ii intreaca pe norvegieni:D..si inca mai au ce fura din inca saraca tara bogata (Romania)…

 4. Cristian Nitu spune:

  Acuma sincer pe cine interesează aceasta comparație? Pe aia de sus sigur nu , pe cei de rând de ce ii mai necăjiți? Iara pe hoti cheamă-i aici ca ni sunt deajunsi. Baje-i dumnezo in tine si in ma-ta !!

 5. Mihai planner spune:

  Maricela….pana sa fie ei nordicii corecti,cu inima de aur..samd….uite ce patesc eu aici in oslo…din Cauza lor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *