Guvernul vrea ca magazinele sa fie deschise si duminica, dar Partidul Liberal se opune

In ciuda dorintei Guvernului si a propunerii pe care acesta a inaintat-o Parlamentului, norvegienii sunt impotriva deschiderii magazinelor si duminica. Acest subiect a fost unul controversat in Norvegia in 2014, iar acum a ajuns din nou in atentia publicului.
Un sondaj realizat recent arata faptul ca 62% dintre respondenti sunt impotriva ideii ca magazinele sa fie deschise tot anul si duminica. Numai 34% dintre respondenti sustin propunerea Guvernului. Asta au scos la iveala rezultatele sondajului realizat de Sentio.
Guvernul are probleme si in ceea ce priveste primirea acordului legislativ din partea Parlamentului.
Partidul Liberal din Norvegia a propus ca decizia referitoare la deschiderea magazinelor si duminica sa fie luata de municipalitati, nu de o alta institutie publica.
`Vom vota numai in favoarea politicii partidului nostru, nu pentru cea a Guvernului`, a declarat Trine Skei Grande, liderul Partidului Liberal. Ea a mai spus ca nu exista niciun motiv pentru care partidul pe care il conduce sa sprijine ideile Guvernului, daca Guvernul va reusi sa obtina sprijinul marjoritar din partea Parlamentului.
Partidul Conservator, dar si Partidul Progresist au participat la alegeri cu un program care sprijinea deschiderea magazinelor duminica. `Nu vedem niciun motiv pentru care sa ne razgandim`, a explicat Kristin Vinje, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator.
`Oamenii vor aprecia oportunitatea oferita, atunci cand magazinele vor fi deschise si duminica. Stiu ca multi oameni merg la cumparaturi duminica`, a mai spus ea.
Cu toate acestea, daca Guvernul nu va obtine sprijinul Partidului Liberal, atunci nu va obtine majoritatea in Parlament.

 

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Guvernul vrea ca magazinele sa fie deschise si duminica, dar Partidul Liberal se opune

  1. Chilat olimpia Maticela spune:

    Si duminica sa munceasca sa Tina magazinele deschise ??? Ar fi bine sa stea acasa cu familia macar duminica sa fie Ziua de odihna … Parerea Mea e ca pe zi ce trece lumea se Strica si imi pare rau ca nu-si dau seama …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *