Guvernul va cheltui 2,5 miliarde de coroane pentru a restaura clădiri publice și pentru a crea locuri de muncă

În următoarea perioadă, Guvernul norvegian va aloca suma de 2,5 miliarde de coroane pentru a restaura clădiri publice, dar și pentru infrastructură. Asta a anunțat prim-ministrul Erna Solberg. Ea a spus că această decizie va duce la crearea unor noi locuri de muncă.

Observăm că există o creștere în ceea ce privește numărul de persoane fără un loc de muncă. O parte dintre cei care lucrează în industrie au expertiză, de care ne putem folosi în construcții, a declarat Solberg.

Măsurile de restaurare vizează în special regiuni în care mai mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, după tăierile de job-uri din domeniul petrolului.

Știm că sunt multe persoane care și-au pierdut locul de muncă. Această decizie va duce la crearea unor noi locuri de muncă, a declarat și Ministrul Transporturilor, Ketil Sovik-Olsen.

Solberg a prezentat noul plan în timpul unei vizite la Școala Mohlenpris, din Bergen, care a avut loc sâmbătă după-amiază.

Cele 2,5 miliarde de coroane vor fi folosite pentru restaurarea unor străzi și șosele, pentru căi ferate, pentru spitale, centre culturale și alte clădiri publice.

Prim-ministrul a mai precizat faptul că lucrările vor genera diferite activități în întreaga țară.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *