Guvernul norvegian va adopta o lege pentru a proteja persoanele care sunt urmarite de diferiti indivizi

Guvernul norvegian va adopta curând o nouă lege. Aceasta va avea rolul de a oferi o mai bună protecție celor care sunt urmăriți de anumite persoane și va include noi dispoziții în ceea ce privește drepturile victimelor.

Vidar Brein-Karlsen (Partidul Progresist), secretarul de stat din cadrul Ministerului de Justiție a refuzat să ofere mai multe detalii despre ceea ce va presupune legea și cum va funcționa aceasta, dar a spus că drepturile celor persecutați de persoane cu probleme psihice se vor îmbunătăți.

Propunerea Guvernului va oferi procurorilor și polițiștilor o bază legală pentru care astăzi nu o au”, a declarat Vidar Brein-Karlsen.

Nici celelalte partide din Norvegia nu consideră că actuala lege referitoare la cei ce urmăresc anumite persoane și le persecută este suficient de puternică.

Deși li se impun anumite restricții acelor persoane, ele totuși nu sunt pedepsite”, spun politicienii norvegieni.

Un ziar local din Norvegia scria zilele trecute despre cazul unui bărbat din Kragero care este acuzat că ar fi instalat camere de filmat și microfoane în peretele ce dădea în dormitorul vecinei sale. Femeia anunțase deja autoritățile că cineva o terorizează, dar cazul nu a fost studiat îndeajuns de atent la început.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *