Guvernul norvegian aloca bani pentru mentenanta inchisorilor norvegiene

Guvernul din Norvegia va aloca anul viitor 100 de milioane de coroane pentru mentenanța și mobilarea închisorilor norvegiene. Jumătate din această sumă va fi folosită pentru închisorile din Bergen, respectiv Ona.

Ministrul Justiției și Securității Publice, Anders Anundsen a precizat zilele trecute că este absolut necesar ca o sumă să fie alocată pentru îmbunătățirea condițiilor din închisori. Suma de 100 de milioane de coroane este separată de banii care sunt alocați în mod normal pentru îngrijirea închisorilor, respectiv 80 de milioane de coroane.

Este important să asigurăm un mediu bun și să evităm închiderea anumitor celule, a declarat Anundsen.

Din suma anunțată de Guvern pentru mentenanța închisorilor norvegiene, 50 de milioane de coroane vor fi folosite pentru închisorile din Bergen și Ona, din apropiere de Stavanger. Pentru aceste două închisori sunt alocați cei mai mulți bani, din cauza numărului tot mai mare de oameni care rămân fără un loc de muncă în această zonă.  Asta înseamnă că mai mulți locuitori din apropiere vor putea lucra în construcții, la cele două închisori.

În vestul Norvegiei găsim cea mai bună capacitate de forță de muncă pentru domeniul construcțiilor, a mai declarat Anundsen.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *