Guvernul a retras, in urma furiei populatiei propunerea ca cei ce ajuta cersetorii sa riste pedeapsa cu inchisoarea

Guvernul norvegian a anuntat ca va retrage propunerea ca cei care ajuta cersetorii in vreun fel sa fie pedepsiti, dupa ce toata lumea s-a infuriat la auzul propunerii. Practic, Guvernul a fost fortat sa renunte la ideea ca persoanele care ofera o paine sau dau bani celor ce intind mana sa riste sa ajunga la inchisoare pentru un an de zile, pe langa faptul ca ar fi trebuit sa plateasca si amenzi.

Sa pedepsesti oamenii care vor sa ajute cersetorii nu este ceva acceptabil”, a declarat liderul Partidului Central din Norvegia, Marit Arnstad. „Nu poate fi ceva criminal in faptul ca vrei sa ajuti pe cineva cu haine, mancare sau adapost”, a continuat liderul.

Oponentii planului au spus ca nu este corect sa fie urmariti imigrantii tigani si chiar au amenintat ca vor face o anti-campanie. „Norvegia, o tara in care preferam sa ne luptam cu oamenii saraci, in loc sa ne luptam cu saracia”, a declarat pe o retea de socializare Oyvind Steinklev, unul dintre oponentii planului de a pedepsi persoanele care ajuta cersetorii in vreun fel.

Anul trecut, Norvegia a introdus posibilitatea ca municipalitatile sa decida daca vor sau nu sa interzica cersetoria. Acest lucru s-a aplicat numai in cateva orasele mici, insa. Recenta propunere a Guvernului, adica aceea ca persoanele care ajuta cersetorii sa fie pedepsite a venit in urma analizarii cazurilor cersetorilor veniti in Norvegia din Bulgaria  si Romania, in mod special. In ultimii ani, si in Suedia au inceput sa apara mai multi cersetori romani sau bulgari.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *