Gest socant al unei sportive: si-a extirpat sanii, uterul si ovarele ca sa nu se imbolnaveasca de cancer

O fostă sportivă de perfomanță din Danemarca, stabilită acum în Norvegia, și-a făcut mastectomie completa (și-a extirpat chirurgical uterul și ovarele, precum si sanii) de frică să nu se îmbolnăvească de cancer. Femeia a recurs la acest gest extrem, după ce a descoperit că este predispusă la aceasta boala.

Potrivit unui ziar norvegian, Louise Skak și-a făcut un test clinic pentru a vedea dacă este predispusă la cancer, iar după opt săptămâni, rezultatul a venit pozitiv. Practic, fosta sportiva avea aceeasi predispozitie pentru a dezvolta boala ca si actrita Angelina Jolie.

Până atunci, în familia sa au mai existat două cazuri de cancer. Bunicile sale au avut cancer la uter și cancer la sân. In cele din urma, Louise a hotarat sa-si extirpe organele genitale.

Am petrecut ceva timp gândindu-mă dacă să-mi scot și ovarele și uterul, dar nu am regrete, chiar daca nu se instalase inca menopauza”, a declarat femeia.

Skak consideră că identitatea sa nu se află în sâni. De asemenea, ea spune că își poate monitoriza corpul mult mai bine după operație. Datorită operatiei, șansele de a se îmbolnăvi de cancer au scăzut cu 70-80%.

Sursa: www.thelocal.no și www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *