”Gânduri pentru România”, final de concurs

În urma aprecierilor din partea cititorilor, concursul Gânduri pentru România și-a desemnat câștigătorul. Este vorba despre Melania Eliza Tehanciuc (foto), în vârstă de 16 ani, din Oslo, care a scris textul ”La mulți ani, România!”. Premiul, constând într-o tabletă, i-a fost înmânat de către Sorin Emanuel Cioacă, președintele Asociației românilor din Norvegia, la Casa Literaturii (Litteraturhuset) din Oslo.

Iată ce a transmis câștigătoarea concursului tuturor celor care au votat textul: ”Ideea mesajului pentru ziua nationala a fost sa creez o imagine plina de elemente rustice, autentice metaforizand si identificand-o cu o frumoasa fata din popor, sa aduc valorile etnice si frumusetile Romaniei in prim plan.

Adresez multumiri publicului din mediul virtual care m-a votat intr-un numar impresionant, avandu-se in vedere ca au fost doar trei zile destinate exprimarii optiunilor. De asemenea, mulțumesc organizatorilor de la Asociația românilor din Norvegia și Jurnalul de Nord. Consider ca acest premiu nu este al meu, ci al nostru al tuturor , a celor care m-au votat , pentru ca fiecare dintre noi am contribuit cu ceva la acest moment dedicat Zilei Nationale.”

Ceilalți participanți au primit un premiu simbolic, câte un exemplar din volumul ”Povestiri despre România, țara părinților” semnat de scriitorul Petre Crăciun.

Mulțumim tuturor participanților, ne bucurăm nespus că români din Norvegia au dorit să transmită public aceste gânduri către România. Dorim să continuăm acest concurs în anii viitori și vom încerca să îmbunătățim modul de apreciere al textelor. Considerăm că păstrarea contactului cu țara natală, prin orice forme și mijloace, la nivel de fapte sau de idei, ne ajută să ne păstrăm identitatea națională și aici, la trei mii de kilometri distanță de România, printre fiorduri”, a menționat Sorin Emanuel Cioacă, președintele Asociației Românilor din Norvegia.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to ”Gânduri pentru România”, final de concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *