Fiecare norvegian va cheltui de Sarbatori intre 8.000 si 11.000 de coroane

Un studiu recent arată faptul că anul acesta, în preajma sărbătorilor de iarnă, va exista o explozie în ceea ce privește încasările magazinelor din Norvegia. Se pare că vânzările vor ajunge până la 50 de miliarde de coroane.

În 2012, în Norvegia s-a înregistrat o scădere în ceea ce privește încasările de Crăciun, însă acest lucru pare să se îndrepte.

Zilele trecute, Vibeke Hammer Madsen, CEO la Virke’s a declarat că pentru sezonul de iarnă 2013-2014 se anunță o creștere a încasărilor de circa 2,5%, procent ce reprezintă 50,5 miliarde de coroane. 

Virke a făcut, de asemenea și o hartă a locurilor din Norvegia în care se vor cheltui cei mai mulți bani. Pe primul loc în top se afla Oslo, acolo unde o singură persoană va cheltui, în medie, în jur de 10.900 de coroane, iar cea mai mică sumă cheltuită de Crăciun va fi de 8.350 de coroane.

Un alt lucru care a fost scos la iveală în urma realizării studiului a fost că din ce în ce mai mulți norvegieni aleg să cumpere cadouri direct de pe Internet, fără a se mai deplasa în magazine.

Hammer Viker se așteaptă ca în decembrie să existe vânzări în valoare de 3,4 miliarde de coroane. Din acești bani, circa un milion de coroane va reprezenta cumpărăturile făcute online, potrivit CEO al Virke’s.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *