Feroviarii norvegieni ar putea fi dotati cu arme, ca sa impuste… caprioare!

Lucratorii de la caile ferate norvegiene ar putea fi dotati cu arme. Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor a cerut ca trenurile să primeasca arme speciale, astfel încât feroviarii să omoare animalele lovite.

Autoritatea consideră că animalele care sunt lovite de trenuri suferă ore în șir până să moară și că acest lucru este inuman. Mai mult, Autoritatea Norvegiană pentru Siguranța Alimentelor a acuzat reprezentanții companiei ferate că violează Actul de Bunăstare al Animalelor.

Din punctul nostru de vedere, legea privitoare la animale este încălcată frecvent pe Nordland Line”, a declarat Asle-Havard Miklegard, din partea Autorității.

Animalele sunt lăsate ore în șir cu spatele rupt, cu oase fracturate și dureri severe, înainte să moară sau să fie ucise”, a mai precizat Miklegard.

Acesta a mai spus că pe linia Nordland, care se întinde pe o distanță de 729 de kilometri, între Trondheim și Bodo apar deseori astfel de probleme, pentru care ar trebui luate măsuri urgente.

Potrivit statisticilor oficiale, în perioada 2001-2011, în Norvegia au fost lovite de trenuri 2.316 căprioare.

Cu sistemul actual, vânătorii pot fi foarte departe în cazul în care o căprioară este lovită și trebuie împușcată. Într-o lume ideală, animalele ar fi ucise imediat”, potrivit Asle Havard Miklegard.

Age-Christoffer Lundebyveien, de la compania de căi ferate din Norvegia a spus că este puțin probabil ca trenurile să fie dotate cu arme, întrucât un astfel de sistem a fost folosit vreme de câțiva ani, dar a fost eliminat.

În timp, din ce în ce mai puțin angajați s-au arătat dispuși să coboare din tren pe un teren necunoscut, doar pentru a omorî animale”, a explicat Lundebyveien.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *