Familiile cu un buget redus vor plati mai putin pentru gradinita!

Guvernul norvegian și-a propus să reducă taxele pentru grădiniță când vine vorba de familii cu un buget limitat. Reducerea ar putea fi de aproximativ 500 nok la prețul total al grădiniței pentru un copil.

Asta a anunțat prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg.

Ne dorim să oferim tuturor posibilitatea de a-și trimite copiii la grădiniță, așa că familiile cu buget redus vor plăti mai puțin”, a declarat Solberg.

Reducerea se va aplica persoanelor care câștigă mai puțin de 405.000 de coroane anual (circa 220.000 de lei). Guvernul a mai anunțat faptul că își dorește ca o familie să nu plătească mai mult de 7% din venitul lunar pentru grădinița unui copil.

În prezent, prețul pe care o familie îl plătește pentru grădiniță este de 2.405 coroane norvegiene pe lună (aproximativ 1300 de lei), acesta nu include și mesele zilnice. De anul viitor, prețul maxim pentru grădiniță se va scumpi cu 100 de coroane norvegiene. Guvernul intentionează ca prețul total al grădiniței (inclusiv mesele) să nu depășească 2580 nok pentru o familie cu venit redus.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Familiile cu un buget redus vor plati mai putin pentru gradinita!

  1. Ion Smadea spune:

    De cand aveti informatiile astea? Eu platesc 2935 Nok pentru gradinita, voi spuneti ca pretul maxim e 2405.

  2. JurnaldeNord spune:

    Cum apare pe factura dumneavoastră? Nu este plata gradinitei plus plata hranei, separat? Noi așa am primit informația. Sau poate difera de la o zona la alta, e posibil ca autoritatile locale sa poata modifica pretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *