Expoziție de peisaje din Transilvania, la Oslo

În ziua de 11 decembrie 2015 a avut loc deschiderea unei expoziții de pictură peisagistică din Transilvania, la Galeria de artă Frie Kunster (adresa: St. Olavs gate 7, Oslo), anunță Ambasada României din Oslo.Expoziția este organizată de International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism Oslo (INTBAU Scandinavia).

Vor fi expuse lucrări realizate de artiștii norvegieni consacrați – pictorița Lene Ørnhoft și pictorul Christopher Rådlund și de elevii lor, care au participat la cursurile de pictură organizate de INTBAU Scandinavia în Transilvania, în vara anului 2015. (click pentru lucrări)

În deschiderea expoziției a fost prezentat un raport privind stadiul proiectului de restaurare și conservare a Castelului Kálnoky de la Micloșoara (județul Covasna) și de amenajare a Muzeului vieții transilvănene în această locație.

Proiectul a fost inițiat de Fundația Kálnoky în parteneriat cu INTBAU Scandinavia și finanțat prin Mecanismele Financiare SEE și Norvegiene 2009-2014, prin Programul PA16/R012 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural.

Expoziția de peisaje din Transilvania, de la Galeria de artă Frie Kunster, poate fi vizitată după următorul program:

14 – 23 decembrie 2015, luni – vineri, orele 12:00 – 16:00;
6 – 22 ianuarie 2016, luni – vineri, orele 12:00 – 16:00.

Pentru mai multe informații despre organizatorii expoziției și proiect, puteți accesa:

Frie Kunster

Fonduri patrimoniu

International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *