Experiment: 15 norvegieni din 20 au returnat portofele gasite pe strada

Unul dintre cele mai mari ziare din Norvegia, respectiv Aftenposten, și-a propus să testeze onestitatea norvegienilor.

Așadar, reprezentanții publicației au lăsat douăzeci de portofele la întâmplare în Oslo și în apropiere, în Asker și Baerum, ca și cum portofelele respective ar fi fost pierdute.

Fiecare portofel conținea 300 de coroane, un card bancar, două cartele telefonice cu număr, mai multe chitanțe și alte obiecte.

Un număr de 15 persoane au returnat portofelele. În două cazuri, cel sau cea care a găsit portofelul și-a luat drept recompensă cele 300 de coroane. O persoană a  considerat că i se cuvin 200 de coroane pentru că returnează portofelul, așa că a băgat banii în buzunarul propriu.

Majoritatea celor care au returnat portofelul găsit au sunat autoritățile în decurs de 10 minute. Totuși, faptul că atât de multe persoane au returnat portofelele așa-zis pierdute arată faptul că Norvegia este o țară cu o societate de încredere.

Un sondaj internațional realizat de World Values Survey arată că 74% dintre norvegieni cred că oamenii din întreaga lume sunt de încredere. Nicio altă țară nu a reușit să aibă un rezultat atât de bun la testul de portofele găsite și returnate.

Sursa: www.norwaypost.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *