Exemplarele din Charlie Hebdo s-au dat mai repede ca painea calda ieri in Oslo

Ieri, in Oslo au ajuns 170 de numere din revista saptamanala satirica Charlie Hebdo. Numerele s-au epuizat insa intr-un timp record, potrivit Narvesen Continental.
Mai exact, cele 170 de numere din revista satirica s-au vandut in doar 45 de minute de la punerea in vanzare. Magazinele au primit copiile in jurul orei 17:00. La ora 18:00, deja nu se mai puteau gasi exemplare din Charlie Hebdo.


Jurnalistii au asteptat si ei, impreuna cu randul mare de oameni pentru un numar din Charlie Hebdo. Prima in rand era Maria. Ea nu a dorit sa-si spuna si numele de familie. Cand a fost intrebata de ce asteapta pentru a cumpara revista, femeia a raspuns: `Pentru ca sprijin libertatea de exprimare in societatea moderna`.
Alti oameni insa au avut alte motive pentru care si-au dorit un exemplar din Charlie Hebdo. `Revista este un simbol al libertatii de exprimare, iar aceasta editie este simbolul puternic al unei povesti`, a spus Hans Petter Akerholdt.

In Franta s-au vandut un milion de exemplare din revista Charlie Hebdo in doar cateva ore.

Reamintim faptul ca miercurea trecuta, redactia revistei saptamananele satirice, Charlie Hebdo a fost atacata in Paris. S-au tras focuri de arma si 13 oameni si-au pierdut viata, printre care si redactorul-sef al publicatiei. Teroristii au folosit arme de tip Kalashnikov.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *