Europenii nu mai sunt la fel de interesati de brazii de Craciun din Norvegia: iata cum au scazut vanzarile

Europa aproape și-a pierdut interesul față de brazii de Crăciun din Norvegia, pentru că vânzările au scăzut dramatic. Cercetătorul Jan Ole Skage a realizat o analiză a vânzărilor din ultimii ani. Astfel a ajuns la concluzia că ultimul an în care brazii norvegieni au fost la mare căutare în Europa a fost 2009.

Atunci am vândut în jur de 95.000 de brazi de Crăciun. Aceștia au valorat 8,2 milioane de coroane, adică 1,1 milioane de dolari”, a declarat Skage, care lucrează pentru Institutul de Cercetare a Pădurilor și Peisajelor din Norvegia.

Tot el a menționat faptul că până anul trecut, vânzările au scăzut dramatic, pentru că în 2013 au fost comercializați circa 1000 de brazi de Crăciun, aceștia valorând în total 200.000 de coroane.

Criza financiară și scăderea prețurilor pentru toate obiectele legate de Crăciun în întreaga Europă reprezintă principalele motive pentru care producătorii de brazi de Crăciun au început să nu mai vândă atât de mult în ultimii ani”, a mai subliniat Skage.

În același timp, se pare că oamenii au început să-și cultive proprii brazi.

Cercetătorul se așteaptă ca anul acesta, oamenii din Norvegia să cumpere brazi de Crăciun în valoare de 1,9 milioane de coroane. Însă 20% dintre pomi vor fi importanți. Majoritatea din Danemarca, așa cum a precizat Skage.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Europenii nu mai sunt la fel de interesati de brazii de Craciun din Norvegia: iata cum au scazut vanzarile

  1. VIOREL HINTESCU spune:

    LA MLTII ANI, TUTUROR ROMANILOR acolo unde va veti afla , BUCURIE SANATATE FERICIRE CELOR DRAGI. craciun FERICIT TUTUROR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *