Estimarea Bancii Mondiale: lunar, in urmatorii 15 ani va fi nevoie de crearea a 3 milioane de locuri de munca

Ministrul Afacerilor Externe din Norvegia, Borge Brende a declarat vineri, 9 ianuarie 2014, ca Norvegia va contribui cu 70 de milioane de coroane la realizarea unui fond in Banca Mondiala, fond care sa ajute la dezvoltarea unor noi locuri de munca in tarile subdezvoltate.

Oferta locurilor de munca si o buna incadrare pe piata muncii in sectorul privat sunt doua aspecte vitale pentru dezvoltarea durabila”, a declarat Brende.

Scopul pentru a care a fost infiintat fondul Umbrella Miltidonor Trust Fund on Jobs este organizarea unor traininguri vocationale si pentru a incuraja tinerii antreprenori. Se va pune accent in special pe crearea unor noi oportunitati pentru femei si pentru oameni din tari in care au loc mai multe conflicte in prezent. Intreaga actiune se va desfasura in cooperare cu sectorul privat.

Noua din zece locuri de munca din tarile sarace sunt in companii private. Si tot in acest sector va fi nevoie sa apara mai multe locuri de munca pe viitor. Dar pentru ca cineva sa-si gaseasca serviciu, trebuie sa aiba aptitudinile potrivite pentru acel loc de munca. De aceea, trainingurile vocationale sunt atat de importante, la fel ca antreprenoriatul. Ambele sunt in plina dezvoltare in tarile aflate in prezent intr-un proces de dezvoltare”, a completat Brende.

Insa Ministrul Afacerilor Externe din Norvegia nu a precizat si care sunt tarile ce vor beneficia in urmatoarea perioada de trainingurile vocationale.

Banca Mondiala estimeaza ca in urmatorii 15 ani, in fiecare luna va trebuit creat un numar de 3 milioane de locuri de munca.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Estimarea Bancii Mondiale: lunar, in urmatorii 15 ani va fi nevoie de crearea a 3 milioane de locuri de munca

  1. vornicu daniel spune:

    caut loc de munca urgent va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *