Episcopul ortodox al Europei de Nord a slujit in mijlocul romanilor din Oslo

Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul Ortodox Roman al Europei de Nord s-a aflat in aceste zile in mijlocul romanilor din capitala Norvegiei, Oslo.

Sambata, 19 octombrie 2013, ierarhul a participat, in cadrul parohiei romanesti din Oslo, la colocviul cu tema: „Sfintii Imparati Constantin si Elena – luptatori pentru unitatea Bisericii lui Hristos”, organizat de Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord. Seara, s-a savarsit Taina Sfantului Maslu, dupa cum informeaza episcopiascandinavia.se.

Duminica, 20 octombrie 2013, Preasfintitul Episcop Macarie, impreuna cu preotul paroh Marius Alin Teican si cu diaconul Sorin Siplacan, a oficiat Sfanta Liturghie in biserica parohiei romanesti din Oslo si a botezat doi prunci. La slujba, Preasfintitul Episcop Macarie a talcuit Evanghelia Duminicii a XXIII-a dupa Rusalii (Luca 8, 26-39) despre vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor, indemnându-i pe credinciosi de a marturisi bunatatea si iubirea lui Hristos, asemenea barbatului gherghesean, izbavit de puterea celui rau.

Preasfintitul Parinte Episcop Macarie a oferit celor prezenti la manifestarile duhovnicesti de la Oslo mai multe exemplare din lucrarile marelui teolog si duhovnic roman Dumitru Staniloae, anul 2013 fiind proclamat in Biserica Ortodoxa Romana, „An comemorativ al Parintelui Dumitru Staniloae”, deoarece in acest an se implinesc 110 ani de la nasterea sa si 20 de ani de la trecerea sa la cele vesnice.

Sursa: Basilica.ro

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *