Episcopul Macarie al Europei de Nord: îngrijorare si solidaritate pentru familiile din Norvegia

Preasfinţitul părinte episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, aflat de vineri în vizită pastorală în Norvegia, a discutat cu românii care trăiesc în această ţară şi fac parte din comunitatea ortodoxă română.

“În cadrul comunităţii ortodoxe române şi a întregii comunităţi româneşti din Norvegia există o stare de îngrijorare şi o atmosferă de solidaritate cu familiile, copiii şi părinţii separaţi forţat, care trec prin momente de mare încercare. Familiei Bodnariu i se alătură în aceeaşi încercare familia Nan, credincioşi ai Bisericii Ortodoxe Române”, a spus episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord.

Episcopul Macarie face apel la toţi cei care au competenţe în rezolvarea acestor cazuri, să găsească soluţiile legale şi umane pentru ca familiile să-şi poată asuma rolul firesc de creştere şi educare echilibrată a copiilor.

“Este foarte greu de înţeles cum separarea forţată de părinţi ar putea fi considerată drept măsură luată în interesul copiilor”, a adăugat episcopul.

PS Macarie Drăgoi a precizat că nu vrea să aducă “judecăţi de valoare asupra procedurilor administrative”, dar îşi exprimă speranţa că autorităţile competente, preocupate de interesul copiilor, vor găsi soluţiile cele mai potrivite pentru ca aceştia să-şi regăsească pacea şi liniştea în atmosfera familială sănătoasă.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *