Elevii ar putea avea o vacanta prelungita: 5.500 de profesori sunt deocamdata in greva!

Mâine, luni, 18 august,  elevii ar trebui să înceapă școala în Norvegia. Până la această oră nu se știe însă dacă acest lucru va fi posibil sau nu, pentru că aproximativ 5500 de profesori sunt încă în grevă și amenință să continue greva până ce dorințele lor vor fi luate în seamă și ascultate.

Joi, profesorii au negociat cu Asociatia Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS), dar după cele douăsprezece ore de negocieri  nu s-a ajuns la nici o concluzie.

Suntem în grevă pentru că ne dorim posibilitatea de a face o treabă bună, ne dorim mai mult timp pentru a urmări fiecare elev și ne dorim mai mult tim pentru a ne pregăti pentru a fi profesori, a declarat unul dintre profesori.

În urma negocierilor, profesorii au concluzionat că Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale nu a înțeles seriozitatea grevei și a solicitărilor sindicatului din Educație.

Dacă în acest weekend profesorii și Asociația nu ajung la un numitor comun, atunci aproximativ 130 de școli vor rămâne închise luni, în ciuda faptului că elevii ar trebui să se întoarcă la ore.

Conflictul a izbucnit pe 26 mai, atunci când Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale, împreună cu Departamentul Norvegian pentru Educație au votat un nou acord privitor la munca profesorilor. Acesta prevede ca programul de lucru la școală al profesorilor să fie de 7,5 ore pe zi.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *