Elevi de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului în Norvegia

Peste 500 de elevi din 14 localităţi din zone montane din România, printre care şi elevi ai Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului, au desfăşurat activităţi de educaţie ecologică la clasă şi au participat la seminarii despre  protejarea mediului şi a resurselor, în cadrul proiectului Greenovation Challenge.

În urma finalei naţionale Greenovation Challenge, din 4 mai 2015, juriul a ales 4 echipe câştigătoare, din cele 20 participante de la licee din toată ţara. Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului s-a clasat pe locul II cu proiectul Voluntariat pentru pădure, voluntariat pentru Codrii Seculari de la Slătioara.

Drept răsplată şi ca etapă finală a proiectului Greenovation Challenge, echipa Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului a participat în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2015 la un eveniment bilateral româno-norvegian, în Norvegia, la Sandane. Aici au vizitat și un gheţar, situat la peste 1000 m altitudine, pentru a observa efectele încălzirii globale.

Proiectul Greenovation Challenge se derulează în parteneriat cu Asociaţia Romontana, cu organizaţia Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane (UESoF) din Norvegia şi implică, în perioada 2014-2016, peste 900 de elevi şi 40 de profesori de liceu din zone montane din România şi Norvegia.

Finanţarea se realizează prin granturile SEE (Spaţiul Economic European) 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 Echipa de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humoruluia a fost formată din elevii: Obadă Anda Maria – clasa a 12-a, Cucu Marian Ilie, Ghiuţă Teodora Elena, Topliceanu Florin Ioachim – clasa a 9-a, profesor coordonator Mihaela Cuţuhan.

Citiți mai mult: Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

sus-pe-ghetar

Pe ghețar la Sandane

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *