Duminica, 25 mai, românii din Norvegia sunt asteptati la Oslo

Conform Biroului de Statistică, la sfârșitul anului 2013, în Norvegia se aflau înregistrați 12 mii de cetățeni români. Neoficial, în acest moment, pe teritoriul norvegian locuiesc peste 20 de mii de români. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt stabiliți în zona orașelor Oslo și Bergen.

Pe 25 mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. La Ambasada României din Oslo (situată la adresa Oscars gate 51) va fi deschisă o secție de votare, care va funcționa între orele 07.00 și 21.00. Toți cetățenii români, care locuiesc sau sunt în trecere prin Norvegia, sunt așteptați să participe la vot pentru a alege reprezentanții României în Parlamentul European. Se poate vota pe baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin sau pașaport).

Aici puteți vedea buletinul de vot – candidații independenți și listele partidelor politice pentru alegerile de duminică.

Pentru mai multe detalii,  puteți accesa Ghidul alegătorului român din străinătate.

La rugămintea Ambasadei României din Norvegia, redăm comunicatul emis de reprezentanții autorităților române la Oslo, cu privire la alegerile europarlamentare de duminică:

”În data de 25 mai 2014 vor avea loc alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

Ministerul Afacerilor Externe organizează secţiile de votare din străinătate şi formulează propuneri privind acreditarea reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale şi ai mass-media străine.

La Ambasada României la Oslo (situată la adresa Oscars gate 51, Oslo) va fi deschisă o secție de votare, care va funcționa între orele 07.00 și 21.00 (ora Norvegiei).

Potrivit legislaţiei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, pot vota toți cetățenii români aflați în străinătate (inclusiv turiștii), pe baza următoarelor documente:

  • cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie,
  • buletinul de identitate,
  • paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic,
  • paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic,
  • paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar.

Nu se poate vota cu acte expirate sau cu titluri de călătorie!”

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *