Duminica, 14 decembrie, slujba ortodoxa româneasca la Trondheim

Mâine, duminica, 14 decembrie, la ora 13:30, va fi slujbă ortodoxă românească la Trondheim, savarsită de preotul Andrei Sofa, hirotonit de curând în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

Slujba se desfasoara in Bisercia ”Bakke Kirke” situata pe strada Innherredsveien, la numarul trei. Parohia Ortodoxa Româna din Trondheim poarta denumirea ”Sfinţii Voievozi Ştefan cel Mare, Neagoe Basarab şi Regele Martir Olav al Norvegiei”.

Mentionam ca slujbele bisericii ortodoxe române din Trondheim nu se desfasoara după un program clar, in fiecare saptamana, ci au loc la anumite perioade, de obicei sâmbăta, de câteva ori pe an, anuntate in prealabil de catre preotul Alin Teican.

Joi, 11 decembrie, preotul Teican, care slujeste la Parohia Bisericii Ortodoxe Romane din Oslo, a anuntat pe e-mail că ”Parintele Andrei Sofa va relua activitatea misionara in mijlocul d-voastra la Trondheim” si ca acesta ”este preotul d-voastra si el va fi cel care va trimite mesajele de acum inainte”.

Reamintim că în data de 6 iulie 2014 a fost hirotonit preotul Dan Virgil Păcurar pentru a sluji în parohia din Trondheim, dar, până la această dată, nu și-a început misiunea în această zonă, nu știm din ce motive.

În schimb, în duminica din 16 noiembrie 2014, diaconul Andrei Ovidiu Sofa a fost hirotonit preot pe seama parohiei Tromso din nordul Norvegiei. Nu știm când vor fi oficiate slujbe în Tromso, dar, deocamdată, preotul Sofa și-a început activitatea misionară la Trondheim, unde săvârșește două Sfinte Liturghii în acest sfârșit de săptămână, una sâmbată și cea de-a doua duminică.

Încercăm să contactăm reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord pentru a afla dacă, în continuare, pentru românii din zona Trondheim se vor desfășura slujbe după un program regulat, în zilele de duminică. Vom reveni cu amănunte.

A consemnat Daniel Apetrei

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *