Drumuri inchise si masini lovite de avalansa: asta produce vremea rea din Norvegia in anumite zone

Majoritatea autobuzelor din Vestfold nu circulă astăzi. Ploaia care a înghețat pe drumuri i-a făcut pe reprezentanții companiei de transport să oprească circulația, astfel încât să nu fie incidente.

Este absolute imposibil de circulat”, a declarat Trond Myhre, din partea companiei de transporturi. El  a mai spus ca pe anumite rute principale se poate circula, dar pe rutele lăturalnice este imposibil.

Ne-ar plăcea  să putem circula, dar trebuie să punem siguranța mai presus. Oamenii care merg la lucru sau la școală trebuie să găsească alte modalități de a ajunge la destinație”, a mai spus Myhre. El a continuat, precizând că nu știe când vor circula autobuzele din nou, în mod normal.

Reprezentanții companiei de transporturi au cerut șoferilor să le aducă în atenție și alte dificultăți pe care le întâmpină din cauza zăpezii.

Încurajăm pe oricine conduce să o facă foarte încet și cu multă prudență”, a spus Arnekleiv, din partea Centrului de Management al Traficului.

În același timp, vă aducem la cunoștință că pe E8, în Lavangen, Tromso trei autoturisme au fost luat de avalanșă în această dimineață. Pasagerul unei mașini, o remorcă și un camion au fost blocate de zăpada care a lovit cu putere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

ghgh

Autoritățile au folosit câini speciali pentru a se asigura că nu a rămas nimeni sub zăpadă, așa cum a precizat liderul operațiunii de salvare, Jorden Ahlquist.

În prezent, E8, care este drumul principal către Tromso este închis. Puteți ocoli pe drumul 294, la indicațiile Poliției.

Avalanșa a avut loc în jurul orei 4.30 dimineața.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *