Doua treimi din cresterea populatiei din Norvegia se datoreaza imigrantilor

Populatia Norvegiei creste cu o viteza impresionanta. Numai in 2014, populatia a crescut cu aproximativ 60.000 de oameni. Iar doua treimi din aceasta crestere se datoreaza numarului de imigranti care au sosit in Norvegia.

Potrivit reprezentantilor de la Institutul de Statistica din Norvegia, pana la finele acestui an, in Norvegia vor fi inregistrate circa 5.200.000 de persoane. De la inceputul lui 2014, in aceasta tara au sosit 39.600 de imigranti, adica echivalentul a 68% din cresterea populatiei. Restul de 32% reprezinta o crestere naturala a populatiei.

Interesant este faptul ca in 1990, in Norvegia lucrurile stateau invers. Atunci, 70% din cresterea populatiei era datorata numarului mare de nasteri.

Zona in care populatia a crescut cel mai mult in 2014 este Oslo. Aici, cresterea este de 2,2% (13.400 de persoane), ceea ce inseamna ca astazi, in capitala norvegiana locuiesc aproximativ 650.000 de oameni.

De asemenea, si in Akershus, Rogaland si Hordaland populatia a crescut semnificativ. In mare parte tot datorita numarului de imigranti.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info si www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *