Doi jurnalisti romani au criticat Guvernul din Romania la o intalnire din Oslo

În Norvegia s-a discutat săptămâna aceasta despre situația cerșetorilor țigani din România, dar și din Norvegia. Doi dintre jurnaliștii din România au dat declarații destul de tăioase despre ceea ce se întâmplă pe străzile din țară.

Dacă Norvegia va interzice cerșetoria, atunci ar trebui să ofere soluții alternative celor care făceau bani doar din cerșit. Însă, în România soluțiile par foarte îndepărtate în această privință. Asta au spus chiar doi români care au fost invitați la o întâlnire în Oslo săptămâna aceasta.

Guvernul din România nu este dispus să facă niciun efort. Folosește doar mărunțișuri din fondurile alocate de Uniunea Europeană țărilor în care există probleme cu țiganii”, a spus Ciprian Necula, activist pentru drepturile omului, jurnalist și analist politic din România.

El a mai spus și faptul că au fost organizate și numeroase conferințe și seminarii despre situația țiganilor în România, dar nimeni nu s-a deranjat să ia în serios toate întâlnirile.

Reamintim faptul că Norvegia a început deja să introducă interzicerea cerșetoriei pe străzi. Oricine va fi prins făcând asta riscă amenzi usturătoare.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *