Directoarea unei scoli din Rogaland a inceput o campanie impotriva abuzurilor din mediul virtual intre elevi

Directoarea unei școli din Norvegia a început o campanie împotriva abuzurilor pe Internet. Mai exact, este vorba despre site-ul Ask.Fm. Hege Wilhelmsen Kaada și-a creat un profil pe acest site și a fost șocată când a văzut modul în care își vorbesc elevii unii altora.

Aceste mesaje sunt despre aspectul fizic, despre atacuri sexuale. Este foarte trist să văd cum se numesc unii pe alții, prin intermediul unor profiluri anonime”, a declarat directoarea școlii Rennesoy din Rogaland.

Ea a mai precizat că ia situația foarte în serios și că va demara câteva activități pentru a combate abuzurile pe Internet.

Nu știu care sunt procedurile Poliției în acest caz, dar unele dintre comentarii sunt ilegale. Din punctul nostru de vedere, ar putea fi motive de exmatriculare”, a mai declarat Kaada.

Deocamdată directoarea nu știe cine se află în spatele profilurilor anonime, dar speră să identifice elevii cu ajutorul Poliției. Așadar, a inițiat de urgență o campanie împotriva abuzurilor din mediul virtual. În întreaga școală au fost puse afișe care anunță campania. A informat elevii că are un cont pe Ask.Fm și că știe de toate mesajele ilegale. În același timp, a rugat adolescenții să se respecte între ei.

Despre Ask.Fm

Ask.Fm este un site foarte cunoscut de tipul „întrebare-răspuns”, care a apărut ca o explozie în mediul virtual. În general este folosit de adolescenți din întreaga lume. „Moda” Ask.Fm a început în urmă cu aproximativ doi ani.

Spre deosebire de alte rețele de socializare, precum Facebook sau Twitter, abuzurile pe Ask.Fm sunt mai la îndemâna utilizatorilor, pentru ca site-ul nu are setări de securitate și permite utilizatorilor, uneori naivi, să adreseze întrebări unii altora sub anonimitate. Site-ul a devenit foarte popular, cu peste 40 de milioane de utilizatori din întreaga lume, iar anonimitatea a condus la numeroase abuzuri de diferite tipuri. Unii utilizatori își găsesc „victime” pe care le hărțuiesc, iar la final „atacatorii” rămân nepedepsiți. Multe dintre victime știu de cine sunt hărțuite, fiind vorba de colegi de școală răutăcioși, dar nu pot dovedi din cauza modului în care a fost creat site-ul Ask.Fm.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *