Dezbateri aprinse: are sau nu Norvegia bani pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2022?

După o lungă dezbatere, Partidul Progresist, al doilea cel mai mare partid din Norvegia, care are un cuvânt greu de spus în această țară, a decis să nu susțină ideea organizării Jocurilor Olimpice din 2022 în Norvegia.

Progresiștii sunt de parere că organizarea Jocurilor Olimpice ar costa prea mult. 

Din cele 219 voturi din cadrul dezbaterii, 115 au fost împotrivă. Inclusiv Ministrul Finanțelor, Siv Jensen a votat ca în 2022 Jocurile Olimpice să nu fie organizate în Norvegia. Asta înseamnă că, în cazul în care comisia Jocurilor Olimpice decide ca următorul eveniment să se desfășoare în Oslo, nu se știe sigur dacă Norvegia va aloca fondurile necesare.

Pe de altă parte, Linda Cathrine Helleland, reprezentanta Partidului Conservator spune că decizia Partidului Progresist nu înseamnă că toate speranțele pentru Jocurile Olimpice în Oslo sunt pierdute. Cu toate acestea, ea și-a exprimat dezamăgirea.

Sper că cei din coaliția guvernamentală nu vor insista în decizia lor, înainte ca toate detaliile să fie discutate așa cum trebuie”, a declarat Linda Cathrine Helleland.

De asemenea, și primarul din Oslo spune că este dezamăgit din cauza faptului că Partidul Progresist a votat împotriva organizării Jocurilor Olimpice în Norvegia. Fabian Stang a spus că spera ca acest vot să nu aibă loc până în toamnă, în speranța că politicienii s-ar fi răzgândit.

Norvegia și-a depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice chiar în ultima zi. De asemenea, Beijing, Lvov, Almati, Cracovia și o localitate din Slovacia și-au exprimat dorința de a găzdui Jocurile Olimpice din 2022.

Orașul care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 va fi desemnat pe 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.

 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *