Despagubirile pentru agricultorii norvegieni, comparabile cu premiile la Loto

Mai mulţi fermieri care şi-au pierdut culturile în 2013 din cauza condiţiilor climatice au primit in medie câte 54.000 de coroane (aproximativ 280.000 de lei) anul trecut drept despăgubiri. În total, Guvernul a alocat pentru despăgubiri 80,2 milioane de coroane, o sumă record până acum. Aceşti bani au ajuns la cei 1.500 de fermieri afectaţi.

S-au înregistrat daune considerabile cauzate de schimbările climatice în 2013. Daunele s-au înregistrat în toate zonele Norvegiei, a fost menţionat în raportul Guvernului.

Printre schimbările climatice care au dus la distrugerea culturilor se numără topirea rapidă a zăpezii şi ploile abundente.

Steinar Haugalien este unul dintre cei 1.500 de femieri care au primit bani de la Guvern anul trecut. Ferma sa este situată în Kvam, în sud-estul Norvegiei şi a fost afectată de inundaţii şi avalanşe încă din 2011. Bărbatul a pierdut aproape tot ce cultivase.

În urma unei avalanşe din 2011, am pierdut patruzeci de animale. Am fost fericiţi pur şi simplu că am supravieţuit. Atunci când au venit inundaţiile în 2013 a fost mai uşor, pentru că eram pregătiţi, a declarat Steinar Haugalien.

În astfel de cazuri, în fiecare zonă din Norvegia este trimis câte un inspector. El estimează la ce sumă se ridică fiecare pagubă. Fermierii trebuie să plătească şi ei 30% din valoarea culturii, înainte de a primit compensaţii de la Guvern.

Sursa: www.thelocal.no

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *