De foame, ursii polari din Svalbard au inceput sa manance delfini

Vara își intră în drepturi în majoritatea țărilor europene. Cu toate acestea, în Norvegia, în Svalbard s-a întâmplat ceva neobișnuit. Pentru prima dată, mai mulți urși polari au fost observați prinzând, mâncând delfini și apoi înghețând resturile din delfini în zăpadă, pentru a putea mânca ulterior.

Cercetătorii de la Institutul Polar Norvegian au descoperit totul, după ce au găsit rămășițele a mai mulți delfini îngropate sub un strat de zăpadă și gheață. Urșii polari au acoperit bine resturile din delfini, lăsând doar o gaură în zăpadă, pentru a putea ajunge la mâncarea pe care au îngropat-o.

Potrivit autorităților, cel puțin șapte delfini au fost prinși de către urșii polari. Cercetătorii susțin că au văzut un urs polar în timp ce mânca un delfin. Se pare că ursul era extrem de slab, dar cu burta plină, pentru că tocmai luase masa și ascundea în zăpadă resturile din delfin.

În mod normal, delfinii nu ajung în Svalbard primăvara și la începutul verii, dar se pare că acum au făcut-o, din cauza faptului că temperaturile sunt mai ridicate decât normalul termic al perioadei. De cealaltă parte, urșii polari se hrănesc, de  cele mai multe ori cu foci și nu au fost niciodată surprinși mâncând delfini până acum.

Autoritățile norvegiene sunt îngrijorate și din cauza dispariției urșilor polari. Numărul acestora scade, se pare, din cauza încălzirii globale, dar și din cauza faptului că urșilor începe să le fie din ce în ce mai greu să găsească hrană.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *