De ce prefera nordicii culoarea neagra?

blackAti crede că norvegienii, care petrec atat de multe zile de iarna in intuneric, tanjesc dupa culori luminoase. Insa preferintele lor sunt tot pentru negru. Acesta tendință nu este specifica doar norvegienilor. Exista chiar si o explicatie pentru aceasta preferinta.

Timp de secole, negrul a fost o culoare indispensabila pentru barbati, chiar daca semnificatiile sale s-au schimbat in functie de diferite perioade din istorie.

Uneori negru indica doliul, alteori pacatul, iar in alte vremuri exprima putere si siguranta in randul razboinicilor. Daca sunteti unul dintre cei care prefera negrul, exista unele lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre culoare.

Nu exista nici o indoiala ca o parte din motivul pentru care negrul a fost intotdeauna la moda este faptul ca are propriul stil. Negrul face ca oamenii sa arate eleganti, atrage atentia asupra fetelor lor.

Este un simbol al nobletii si al elegantei, si, in general, te duce cu gandul la putere, tarie. Cel putin in prezent, acestea sunt asociatiile pe care le face mintea vis-a-vis de tinutele negre.

Dar in vremurile de demult negru era asociat cu moartea, rau, pacat, ghinion si boli. Intunericul era legat de noapte, noaptea era legata de moarte si toate s-au reflectat in culoarea neagra. Razboinicii obisnuiau sa-si picteze corpul si fata cu negru ca sa le inspire dusmanilor frica de moarte in timpul luptei.

Desi s-a dovedit adesea ca femeile se orienteaza spre negru cand vine vorba de tinute, s-ar parea insa ca de-a lungul timpului nici barbatii nu s-au putut lipsi de culoarea neagra. Daca aruncam o privire in trecut, cu secole in urma, observam barbati imbracati complet in negru din fel si fel de motive.

Cartea Men in Black de John Harvey atinge exact acest subiect. Cartea este o lucrare importanta care analizeaza variatele motive pentru care barbatii au purtat negru prin diferite perioade ale istoriei. Potrivit lui Harvey, atunci cand regii purtau negru de-a lungul veacurilor voiau sa exprime dorinta de autoritate, disciplina si seriozitate.

Sursa: The Nordic Page

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *