Daca taiati arbori in mod ilegal in Norvegia, riscati sa scoateti din buzunar sume considerabile pentru amenzi: iata ce a patit un barbat

Proprietarul unei cabane din Søgne Vest-Agder va plăti 400.000 de coroane statului pentru că a tăiat în mod ilegal paisprezece arbori din natură. Aceasta a fost decizia Curții Supreme.

În vara lui 2012, bărbatul a tăiat 14 pini, dar și vârful altor cinci arbori, pentru a avea o mai bună priveliște către lacul din apropierea cabanei sale. Proprietarul intenționa să-și vândă cabana, așa că a vrut să o prezinte potențialilor clienți într-un mod cât mai interesant. Iar priveliștea către lac i-ar fi putut aduce mai mulți bani. Norvegianul cerea pe cabana sa nici mai mult, nici mai puțin de 5,9 milioane de coroane.

Bărbatul spune că primise însă autorizație pentru a tăia arborii, dar autoritățile susțin altceva. Mai mult, după ce a tăiat pinii, norvegianul a lăsat în urma sa un dezastru și nu a făcut curat. Reprezentanții asociației Fiskaa, cei care au făcut plăngerea în acest caz, spun că ei au strâns resturile arborilor de unde au fost tăiați pinii.

Inițial, norvegianul trebuia să plătească statului 800.000 de coroane drept compensații. Însă a făcut recurs, iar Curtea de Apel a decis ca proprietarul cabanei să scoată din buzunar cu 200.000 de coroane mai puțin, adică 600.000 de coroane. Lucrurile nu s-au oprit aici. Norvegianul a mers mai departe, iar Curtea Supremă a micșorat din nou amenda, aceasta fiind acum de 400.000 de coroane, cu precizarea că reprezentanții asociației Fiskaa vor putea replanta copaci din locul în care au fost tăiați. De asemenea, norvegianul va trebui să mai plătească 140.000 de coroane, bani care vor fi folosiți pentru replantarea noilor arbori.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *