Daca sunteti soferi, trebuie sa stiti ca se anunta noi masuri pentru dumneavoastra! Aflati care sunt acestea!

In Oslo se planuieste adoptarea unei serii de masuri drastice in ceea ce priveste poluarea aerului. Scopul este acela de a reduce gazele toxice emise de autoturisme si de a imbunatati calitatea aerului respirat de norvegieni.

La ce ar trebui sa va asteptati? Consiliul din Oslo vrea sa interzica utilizarea masinilor propulsate de motoare tip diesel in anumite zile, sa introduca noi taxe pentru pentru a circula in oras si totodata sa reduca limita de viteza pe drumurile principale.

Guri Melby, din cadrul organizatiei publice care se ocupa de problemele mediului si ale transportului, a declarat ca isi doreste sa obtina acordul pentru a implementa noile masuri inainte de venirea iernii 2015/2016.  

`Sugeram ca toti soferii ce detin masini propulsate de motoare tip diesel si nu au ceea ce numim noi tehnologia Euro 6, sa nu circule in anumite zone din oras in zilele in care noi avem informatii ca exista cea mai mare poluare din saptamana`, a declarat Guri Melby.

El se asteapta sa primeasca acordul pentru introducerea noilor masuri cat mai curand. Cel mai probabil, propunerea va fi acceptata de Consiliul Local din Oslo. A mai existat o incercare similara de a impune masuri pentru diminuarea poluarii, in 2012. Atunci, Consiliul Local din Oslo a fost de acord cu ideile lui Melby, insa Administratia Publica a Drumurilor (NPRA) a avut de obiectat in privinta catorva elemente din propunere.

O zi cu un trafic excesiv, in plina iarna, in Oslo

O zi cu un trafic excesiv, in plina iarna, in Oslo

Potrivit declaratiilor lui Melby, cei care detin masini propulsate de motoare tip diesel nu le-ar putea folosi in anumite zile din sezonul rece, in functie de conditiile climatice. `Trebuie sa cooperam pentru a creste utilizarea transportului public in comun. Dar, de asemenea, masurile propuse de noi au scopul de a incuraja oamenii sa aleaga alte ore pentru a calatori in oras si de a face mai multe persoane sa lucreze de acasa, sa mearga mai mult pe jos, ori cu bicicleta`, a concluzionat Guri Melby.

Ce spune Ministerul Mediului?

Potrivit informatiilor oficiale furnizate de State of the Environment Norway, o organizatie instrumentata de Ministerul Mediului din Norvegia, traficul rutier este cel care provoaca, in mare parte, poluarea din aceasta tara. Nu este vorba doar despre emisiile de gaze de la masini, ci si de la praful ce apare in urma asfaltarii diverselor strazi. Masinile echipate cu motoare de tip diesel produc cele mai mari emisii de gaze nocive. Desi pana acum s-a incercat adoptarea mai multor masuri pentru a scadea nivelul de poluare, emisiile sunt din ce in ce mai mari, iar asta are legatura cu faptul ca oamenii prefera sa foloseasca, in general, o masina personala, in detrimentul transportului public in comun.

Iata unde au existat cele mai mari probleme in ceea ce priveste poluarea, in perioada 2004-2013, in Norvegia:

SVEVES~1

La ce riscuri sunteti expusi?

Sanatatea este asociata in mod direct cu aerul pe care il respiram. Atunci cand suntem expusi poluarii, riscam sa ne imbolnavim. Astm, probleme respiratorii, probleme cardiovasculare: acestea sunt doar cateva dintre elementele cu care ne putem confrunta atunci cand suntem expusi foarte mult timp poluarii. Copiii, tinerii, batranii si femeile insarcinate pot fi afectati foarte grav.

A consemnat Lidia Rusu 

Surse:

www.norwaytoday.info

http://www.environment.no/

http://www.air-quality.org.uk/

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *