Criminalul în masă, Breivik, a dat în judecată Norvegia: închisoarea este “tortură”

Criminalul în masă Behring Breivik a dat în judecată statul norvegian pentru condițiile de detenție, la care consideră că este supus ca formă de “tortură”.

Breivik, care a ucis 77 de persoane în iulie 2011 într-un ”act demonstrativ împotriva multiculturalismului” în Norvegia, s-a plâns în mai multe rânduri de izolarea la care este supus. “Noi credem că drepturile sale au fost încălcate. Este izolat de ceilalți deținuți, de la alte persoane și are doar contact cu personalul medical și gardieni”, a declarat avocatul său, Oystein Storrvik, către France Presse.

Dosarul, în care Breivik dă în judecată statul norvegian, va fi deschis la o instanță din districtul Oslo, între 15 și 18 martie 2016 și nu este clar încă dacă Breivik va fi chemat să se prezinte în fața instanței.

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane într-un atac cu bombă asupra unei clădiri guvernamentale din capitala Oslo și mai târziu, în aceeași zi, a împușcat 69 de persoane când a deschis focul într-o tabara de tineret a Partidului Muncii, de pe insula Utoya. Cele mai multe victime au fost adolescenti.

El a primit o pedeapsă cu închisoarea de 21 de ani, care poate fi extinsă în cazul în care este considerat în continuare un pericol pentru societate.

(Sursa: AFP)

Mai jos puteți urmări un documentar despre atentat și crimele făcute de Anders Behring Breivik,  autorul atacurilor din Norvegia, care a ucis 77 de oameni în data de  22 iulie 2011 (subtitrat în limba engleză).

The Norwegian Slaughter Documentary on The Norway Mass Murderer Anders, 16 oct. 2015.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *