”Coruptia ucide”! Din Norvegia, alaturi de România

Oslo, Norvegia, 3 noiembrie 2015 – Un grup de aproximativ treizeci de români s-au adunat spontan, marți seara, în jurul orei 22, în fața Ambasadei României din Oslo, în semn de solidaritate si compasiune cu evenimentele din țară.

În aceeași seară, în București, aproape 30.000 de oameni au participat la un protest în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv și au cerut demisia celor responsabili de această tragedie.

Conform mesajelor de pe grupurile facebook, comunitatea românească din Norvegia este la curent cu evenimentele care au loc în România și va urmări îndeaproape evoluția acestora în zilele următoare. Demisia sau demiterea celor care se fac vinovați de moartea tinerilor sunt acțiuni obligatorii într-o democrație și nu trebuie să se lase așteptate!

De asemenea, românii din Norvegia sunt în continuare cu gândul și cu inima alături de victimele tragicului accident din București și de familiile acestora, dorindu-le ca bunul Dumnezeu să le dea putere și tărie să treacă peste aceste grele momente. Ne rugăm pentru sănătatea celor aflați pe patul de spital și pentru sufletele celor care au plecat la cele veșnice!

Update: Informația a apărut și în Ziarul Financiar sub titlul Românii se mobilizează şi peste graniţe pentru a susţine familiile victimelor de la Colectiv:  În Norvegia, la Oslo, 30 de persoane s-au adunat la Ambasada României să aprindă lumânări şi să ţină un moment de reculegere pentru victimele tragediei de la Colectiv.

”Cineva din Ambasadă a venit geam şi s-a uitat la noi şi atât (dar nici nu a deschis geamul). Poliţia a trecut , 2-3 maşini, dar nu au zis nimic, nu s-au oprit”, conform relatărilor de la faţa locului.

Comunitatea românilor din Norvegia a creat şi un eveniment pe Facebook, în dorinţa de a organiza un marş de solidaritate pentru victime: Vineri, România se uneşte la Oslo. Pe pagina de Facebook a evenimentului românii scriu ”Pentru că doar uniţi putem schimba ceva; alătură-te nouă şi arată că îţi pasă!”.

”Poate reuşim să arătăm că tineretul într-adevăr iese din casă oriunde ar fi şi nu stă doar pe Facebook!”, a transmis Cătălin Celino, unul dintre inițiatorii evenimentelor de la Oslo.

Norvegia, 3 noiembrie 2015, ora 22, Ambasada României la Oslo:

protest oslo 3 noembrieprotest oslo 3 noembrieprotest oslo 3 noembrieprotest oslo 3 noembrieprotest oslo 3 noembrieSursa foto: Facebook 

A consemnat Daniel Apetrei

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to ”Coruptia ucide”! Din Norvegia, alaturi de România

  1. mihai spune:

    Am nevoie de ajutor vreau sa merg in Norvegia sa muncesc vreau un trai mai bun pentru familia mea am o fetita, in Romania nu mai pot trai nu ne ajung banii de trai cineva cu suflet chiar am nevoie de ajutor numarul meu de telefon este 0040757242491 multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *