Conflictul din Ucraina mareste sansele Norvegiei de a gazdui Jocurile Olimpice din 2022

Şansele ca Norvegia să găzduiască Olimpiada de Iarnă din 2022 au crescut, după ce oraşul ucrainean Liov s-a retras din competiţie.

Recenta schimbare înseamnă că doar Oslo a rămas în cursa pentru găzduirea următoarelor Olimpiade, alături de Beijing şi Alma Ata. Liov este al treilea oraş care se retrage din cursă, după Stockholm şi Cracovia.

În prezent, oficialităţile din Liov spun că au intenția de a găzdui Olimpiada de Iarnă din 2026. Deja au avut o întâlnire în acest sens cu reprezentanţii Comitetului Olimpic Central.

Vrem să le mulţumim celor din Comitetul Olimpic pentru ajutor şi pentru înţelegere. De asemenea, vrem să le mulţumim pentru că i-au ajutat sportivii noştri, atât din punct de vedere moral, cât şi financiar, a declarat Sergey Bubka, liderul Comitetului Olimpic din Ucraina.

Decizia Liovului a fost luată ca urmare a conflictului din Ucraina.

În ceea ce priveşte capitala norvegiană, lucrurile sunt neclare. Până la finele acestui an, guvernul trebuie să decidă dacă şi câţi bani poate aloca pentru Olimpiada de Iarnă din 2022. Un studiu recent arată însă că peste jumătate din populaţia ţării nu sprijină ideea ca Olimpiada să aibă loc în Oslo.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *