Condamnat la 10 ani de inchisoare pentru ca si-a violat fata timp de 5 ani

Un bărbat de 50 de ani a fost condamnat zilele trecute la 10 ani de închisoare, pentru că și-a violat in mod repetat fiica minora, iar ulterior a obligat-o să se mărite cu un alt bărbat.

Întreaga poveste a ieșit la iveală după ce tânăra, acum în vârstă de 22 de ani, l-a dat în judecată pe tatăl ei și a reușit să divorțeze de cel cu care a fost obligată să se mărite. Acuzatul, irakian de origine, și-a violat fata încă de când aceasta avea 15 ani, timp de aproximativ cinci ani.

Când fiica sa a implinit 18 ani, acuzatul a început să-i plănuiască mariajul cu un bărbat. Căsătoria a avut loc în 2012.

Povestea nu se oprește aici. Acuzatul a divorțat de soția sa acum câțiva ani. Cei doi aveau împreună o fată și un băiat. Femeia a plecat împreună cu băiatul ei, dar fata a rămas în custodia irakianului.

Totul s-a întâmplat în Gjovik, Oppland, în sudul Norvegiei.

Pe lângă cei 10 ani pe care îi va petrece în închisoare, acuzatul trebuie să-i plătească tinerei despăgubiri în valoare de 450.000 de coroane (240.000 lei). De asemenea, trebuie să-i dea fostei sale soții 100.000 de coroane (53.000 lei) drept compensații.

Cred că sentința nu este decât rezultatul unui scandal. Credeam că va fi achitat, pentru că a fost cuvânt contra cuvânt. Sunt surprinsă, a declarat Mette Yvonne Larsen, avocata bărbatului.

Irakianul a negat că ar fi comis viol și că și-ar fi forțat fata să se mărite cu cineva. El spune că totul face parte din planul de răzbunare al fetei lui și al fostei soții. Motivul? Și-ar fi găsit o nouă parteneră, cu care fata și fosta soție nu erau de acord.

Însă Curtea a decis să dea crezare fetei.

Explicațiile ei au fost foarte multe și foarte detaliate. A explicat totul într-o zi întreagă și a răspuns la numeroase întrebări. Așadar, Curtea a decis că nu au existat contradicții în mărturiile tinerei, a fost menționat în constatările Curții.

Avocata bărbatului spune despre clientul său că se află într-o stare de disperare și că este într-o stare mentală foarte proastă. Totodată, ea a mai precizat că va face recurs.

În prezent, fiica si fosta sotie trăiesc într-un loc necunoscut și au primit identități noi, pentru a fi protejate.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *