Concurs pentru a identifica noi feluri de mâncare traditionala norvegiana

Ministerul Alimentatiei și al Agriculturii din Norvegia a lansat un concurs pentru a înlocui felul de mâncare tradițional al țării. De generatii, norvegienii se mandresc cu Farikal – o mâncare din varză cu carne de miel.

Seful ministerului a lansat zilele trecute o competiție prin care a anunțat că se caută un nou fel de mâncare specific Norvegiei. Concursul este organizat pentru a marca 200 de ani de la semnarea Constituției.

M-am întrebat: ce suntem atât de mândri să servim în Norvegia în 2014? Și care ar putea felurile de mâncare specifice regiunilor din țara noastră?”, a declarat Sylvi Listhaug.

Multi norvegieni s-au arătat sceptici însă în fața acestei idei.

Avem deja un fel de mâncare național, dar nu m-ar deranja să-l schimbăm pe ministrul Alimentatiei și al Agriculturii”, a scris Steinar Bergheim într-un comentariu la un articol din ziarul VG.

 Pentru ca propunerile să fie valabile, concurentii trebuie să pună la bătaie rețete cu ingrediente specifice Norvegiei, deci nu este voie cu șuncă sau pizza.

Cei ce doresc să participe la concurs își pot trimite propunerile pe adresa [email protected].

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Concurs pentru a identifica noi feluri de mâncare traditionala norvegiana

  1. Mihaela Badelita spune:

    I like that !I want to participate in the contest.I’m from Romania but living in Norway.On February 24 are there, it is possible my participation?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *