Concert: Pianist român pe scena Academiei de Muzică a Norvegiei. Intrarea liberă

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, la ora 19:00, în sala mare (Lindemansalen) a Academiei – Norges Musikkhøgskole (Slemdalsveien 11, 0363, Oslo) va avea loc recitalul de muzică clasică în interpretarea tânărului pianist român Dragoș Andrei Cantea.

Recitalul face parte din stagiunea de concerte a Academiei de Muzică și este intitulat sugestiv „The Journey of Life”, ilustrând lurcrări de Haydn, Schubert și Janacek sub tematica sugestivă de călătorie prin viață, unde Haydn reprezintă copilăria, Schubert dragostea, iar Janacek reprezintă moartea.

În finalul recitalului, Dragoș Cantea va prezenta o secțiune dedicată muzicienilor români și va interpreta lucrări din creațiile compozitorilor George Enescu, Paul Constantinescu și Constantin Silvestri.

Ambasada României la Oslo marchează acest eveniment ca făcând parte din seria celebrării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Norvegia. Cu acest prilej, în debutul concertului, începând cu ora 18.00, Ambasada României va oferi publicului un vin d’honneur, în foaierul Academiei.

Dragoș Andrei Cantea este masterand al Academiei din Oslo și în același timp doctorand al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. A debutat pe scena concertelor în anul 2013, interpretând pe Edvard Grieg (Grieg’s Piano Concerto), alături de orchestra conservatorului ieșean.

De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în România (Iași, Cluj, București, Timișoara, Brașov, etc.), Norvegia (Oslo, Grimstad), Elveția (Lugano, Minusio) și Italia (Roma, Milano).

A participat și a ajuns până în faza semi-finalelor a concursului internațional Cantù International Piano Competition din Italia, ediția 2016. Tot în 2016 a fondat Caudella Piano Quartet, cu care a câștigat deja două premii naționale în România și a concertat în România și în Italia.

Intrarea la evenimentul de sâmbătă este gratuită. Recitalul de pian va dura aproximativ o oră și 15 minute.

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *