Concert de Craciun pentru romanii din Norvegia – Oslo, 10 decembrie

Pe 10 decembrie va avea loc un Concert de Craciun la Oslo cu Paula Seling si Ovi Jacobsen. În deschiderea concertului va cânta Gabriel Bîrjovanu, tenor la Opera din Oslo. Concertul este organizat de catre Asociatia Romanilor din Norvegia (Den Rumenske Forening i Norge). Locul desfasurarii este Rommen Scene , Karen Platousvei 31, 0988 – Oslo, sala cu o capacitate de 200 de locuri, iar concertul va incepe la ora 18.00.

Pretul unui bilet este de 200 nok. Biletele se pot cumpara în ziua concertului, cu cash ori card bancar, de la sala de concerte sau anticipat pe internet de aici.

Cum se ajunge la locul organizării spectacolului – De la gara (Oslo S) la sala de spectacole Rommen Scene, se poate lua metroul nr. 5 in directia Vestli pana la statia Rommen. Dupa ce ati urcat scarile si ati iesit de la metrou, mergeti in dreapta aprox. 100m, pana ajungeti la sensul giratoriu. De acolo continuati drumul inainte si o sa vedeti o cladire mare in fata la aprox. 300 m, cu numele de “Rommen Skole og Kulturrsenter” (vezi foto). Pentru cei care vor ajunge cu masina personala, există locuri de parcare gratuite in jurul cladirii unde sa va tine spectacolul.

Inzestrat cu mult talent si o voce exceptionala, invitatul care va face deschiderea concertului, a stiut inca de la varsta de 15 ani ca vrea sa devina cantaret de opera. Astfel, la doar 20 de ani, Gabriel Birjovanu, devine membru al corului Operei din Iasi, orasul natal, dupa care la 25 de ani a devenit solist. In anul 2003, in urma unui concurs la care au participat alti 18 tenori, Gabriel Birjovanu a castigat auditia pentru postul de tenor prim in corul Operei Nationale Norvegiene. In cei 12 ani de cariera in Norvegia a sustinut peste 200 de spectacole.

Rommen Scene - sala unde va avea loc spectacolul

Rommen Scene – sala unde va avea loc spectacolul

La varsta de 6 ani Paula Seling a inceput sa studieze pianul la Scoala de Arte din Baia Mare. Intr-un timp foarte scurt a devenit solista , iar apoi instrumentist la clape al trupei “Enders”. Primul sau album, in limba engleza s-a numit “Only Love”. A urmat apoi albumul “De dragoste”, album ce continea si piesa “Ploaie in luna lui Marte” care i-a adus Paulei premiul  Hitul Anului la Festivalul Mamaia. Alte albume au fost : “Ma voi intoarce” (pe care se gasea si piesa “Langa mine”, in duet cu Directia 5, in 2001), “Fara sfarsit”(cu piesa “Timpul”, 2003), “De Sarbatori”- album cu Colinde si Cantece Sfinte in anul 2006, albumul “Culeg vise”(primul album scris, compus, orchestrat si produs de artista in anul 2009).

Cantaret si compozitor roman, Ovidiu Jacobsen, si-a inceput cariera ca membru al trupei ¨Twins Generation¨, in anul 1994, avand o frumoasa colaborare cu compozitorul roman Virgil Popescu. Intre anii 1995-2000, stabilindu-se in Norvegia,  a sustinut un turneu in Scandinavia ca membru al trupei ¨Daniels¨, iar in 1998 a aparut albumul “In the search of roots”, cel mai bine vandut album dance in Groenlanda. In anul 2005 a  reprezentat Norvegia la Festivalul Cerbul de Aur din Brasov, in 2006 s-a calificat in finala nationala norvegiana a Concursului Eurovision cu piesa “The better side of me”, in 2009 cand a participat la editia nationala norvegiana a Concursului Eurovision cu piesa “Seven seconds”. In anul 2009 lanseaza albumul “This gig almost got me killed”.

In anul 2010, cei doi au castigat selectia nationala a concursului Eurovision, reprezentand Romania la Oslo si au obtinut locul 3 in finala cu piesa “Playing with fire”. In  anul 2014 au participat din nou la Eurovision in Copenhaga, Danemarca, cu piesa “Miracle”.

 

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *