Companiile de taxi din Oslo incearca sa elimine de pe piata concurenta

Autoritățile din Oslo au primit ieri o plângere prin care li s-a adus la cunoștință faptul că Uber, un serviciu recent lansat în Norvegia este folosit de localnici, deși reprezentanții Uber nu au toate documentele necesare pentru a funcționa.

Nu au toate autorizațiile pentru a funcționa în Oslo”, a declarat Hans Evarsten, șeful oficiului care se ocupă de mediul înconjurător în Oslo.

Acesta a mai precizat că reprezentanții Uber nu au un permis „pentru a dispune de o platformă pentru rezervări, iar șoferii nu au toate actele necesare”.

La fel ca în multe alte țări, Uber a fost un subiect controversat în Norvegia încă de când a fost lansat, pe 19 noiembrie anul acesta. Cei care s-au împotrivit sistemului Uber de la început sunt autoritățile și companiile de taxi.

Firma care administrează serviciul Uber a fost înființată în 2009, în San Francisco. Practic, sistemul este următorul: oamenii pot face semn la una dintre mașinile Uber pe stradă, iar la finalul călătoriei pot plăti prin intermediul aplicației Uber de pe smartphone. Totodată, aplicațiile folosesc GPS pentru a pune clienții în contract cu cei mai apropiați șoferi. Uber beneficianză de un comision pentru fiecare călătorie efectuată.

Compania care administrează Uber a fost fondată în anul 2009, în San Francisco. În prezent, Uber este folosit în peste 200 de orașe din 45 de țări.

Companiile de taxi din Norvegia au protestat împotriva noului serviciu întrucât Uber nu folosește aparate de taxat și nu urmează aceleași reguli precum companiile de taxi obișnuite.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *