Circa 600 de piloti de la Norwegian s-ar putea alatura colegilor lor care sunt deja in greva de sambata

Greva piloților de la Norwegian continuă, deși a început sâmbătă. Și lucrurile par să se înrăutățească. În ultimele zile au avut loc negocieri între sindicat și liderii companiei, dar fără niciun rezultat.

Astăzi, 13 zboruri ale Norwegian au fost anulate. Și ieri au fost anulate circa 10 zboruri. Dacă în weekendul care a trecut, compania aeriană a angajat temporar piloți din alte țări și programul zborurilor a fost respectat, acum lucrurile par să scape de sub control.

Dacă nu se va ajunge la niciun consens nici în decursul zilei de azi, alți 580 de piloți vor intra în grevă și vor refuza să urce la bordul avioanelor.

Mai mult, s-a pus problema falimentării companiei, ceea ce ar fi contrar lucrurilor pe care oficialii Norwegian le-au anunțat la finele anului trecut, atunci când se mândreau cu numărul mare de pasageri care au optat pentru această companie aeriană în 2014.

Acest lucru nu a fost discutat. Este o situație foarte serioasă pentru noi, pentru întreaga companie. Se pare că lucrurile vor ajunge și mai departe decât sunt acum”, a declarat Bjørn Halvor Kise, din partea Norwegian ieri.

Pe de altă parte, membrii sindicatului spun că nu au fost invitați la noi negocieri, dar că vor accepta cu plăcere atunci când asta se va întâmpla. Așadar, dacă nu se va ajunge la un consens până mâine dimineață, e posibil ca un număr uriaș de piloți să intre în grevă.

De aceea, vă recomandăm să verificați programul traficului aerian, în cazul în care plănuiți să plecați undeva cu avionul zilele astea.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no/www.norwaypost.no

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *