Cinci parcuri demne de vizitat în Oslo

Primăvara își intră în drepturi în capitala Norvegiei, Oslo. Așadar, dacă aveți nevoie de sugestii pentru a petrece timpul în aer liber împreună cu familia, vă oferim câteva sugestii demne de luat în seamă. Între griji și probleme, cu toții avem nevoie de relaxare câteodată. Un picnic în aer liber, o plimbare cu bicicleta sau o carte bună, citită la umbra unui copac.

1. Grădina Botanică din Oslo 

Grădina Botanică din Oslo este un loc ideal pentru a petrece o după-amiază, împreună cu familia, în aer liber. Aici puteți să uitați de cotidian și de zgomotul orașului, bucurându-vă de diversitatea naturii.

În Arboretum veți descoperi circa 1.800 de plante diferite. Grădina este formată din mai multe tipuri de arbori și arbuști.  Puteți să vă luați și camera foto, pentru a surprinde peisaje superbe. 

Grădina Botanicâ, fondată în 1814

Grădina Botanicâ, fondată în 1814

Date de contact:

Adresa : Sars’ gate/Monrads gate, Tøyen, 0562 Oslo

Telefon: 22 85 17 00

E-mail: [email protected]

Pagina web: www.nhm.uio.no

Program: luni – duminica (07:00 – 21:00)

2. Oscarhall  

Acest parc a fost ridicat la mijlocul secolului al XIX-lea, conform dorințelor regelui Oscar I. Aici veți găsi terase, fântâni arteziene, dispuse pe diferite niveluri, dar și o floră diversă și interesantă.

Pentru a afla mai multe informații despre acest, puteți să participați la unul dintre tururile ghidate. Acestea au loc în fiecare oră. Ultimul tur începe la ora 17:00.

Castelul Kjetil Ree Oscarhall și parcul

Castelul Kjetil Ree Oscarhall și parcul

Adresă: Oscarshallveien 805, 0287 Oslo

3. St. Hanshaugen  

St. Hanshaugen este unul dintre cele mai mari parcuri din Oslo, fiind situat în partea de nord. Este o loc ideal pentru recreație, pentru plimbări sau pentru a vedea orașul, de sus.

Practic, ‘St. Hanshaugen’ înseamnă ‘Drumul din miezul verii’, pentru că, începând din 1840, a devenit locul în care au loc diferite evenimente la mijlocul verii. Muzică, voie bună, relaxare: acestea sunt elementele principale de care puteți avea parte aici.

Parcul St. Hanshaugen

Parcul St. Hanshaugen

4. Sofienberg Park  

Parcul Sofienberg este cel mai mare parc din zona Grünerløkka și este locul pe care mulți norvegieni îl aleg pentru a se relaxa. Este, în special, un parc frecventat de tineri. Aici veți găsi mese tenis de masă, dar și un loc de joacă pentru copii.

Chiar în mijlocul veți putea găsi biserica ce poartă același nume cu cel al parcului.

Parcul Sofienberg a fost inițial, un cimitir inaugurat în 1858. În timp, multe voci au spus că nu este în regulă să ai un cimitir în această zonă, așa că autoritățile au mutat cimitirul și au realizat, în schimb, un parc. În 1972, Parcul Sofienberg a fost finalizat.

Aici vin aproximativ 3.000 de oameni, într-o de vară

Aici vin aproximativ 3.000 de oameni, într-o de vară

Adresa: Helgesens gate / Sofienberggata, 0552 Oslo

Ullevalsveien / Geitmyrsveien

5. Birkelunden 

Parcul Birkelunden este un alt parc foarte frumos și căutat din Oslo. El a fost fondat în anul 1860 și se află între biserica Paulus și școala Grünerløkka.

Dacă veniți aici, în special duminica, e foarte posibil să vă puteți bucura de concerte în aer liber sau de diferite festivaluri.

birkelunden

Adresa: Grünerløkka Postal, 0555 Oslo

A consemnat Lidia Rusu 
Sursa: www.tnp.no/www.visitoslo.com

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *